Vidste du at nordeuropas største ammunitionslager fra 2. verdenskrig lå lige syd for Kolding?

Det havde fotograf Nadia Schmidt Larsen hørt lidt om, men hun satte sig for at undersøge det nærmere. 

Nadia bor nemlig tæt på Østerskoven, hvor lageret lå - og hendes firma er også kraftigt inspireret af lokationen med navnet "Østerskovhus".

Tidligere i år efter en lang proces med at søge LAG midler og forhandle med leverandører og håndværkere, kunne Nadia byde velkommen til det Transformatortårn, som står på samme grund som hendes hjem. 

Nadia Schmidt Larsen og Transformatortaarnet

Tårnet er blevet renoveret - der er sat 4 billeder med en helt særlig historie op og en lokal keramiker, har skabt nogle lamper der understreger historien. Historier får man også masser af, når man lytter til den podcast der er blevet lavet, og som guider nysgerrige rundt i Østerskoven, hvor de 4 billeder fra tårnet, udspringer fra. 

Vi er så heldige at Nadia vil guide os rundt i skoven og fortælle om både historien og hendes egen interesse i projektet. 

Du kan læse mere om Nadia og Transformatortårnet her.

Gaaturen i Oesterskoven

Praktiske oplysninger:

Parkering: Der findes en p-plads der hvor den sorte prikkede sti møder skoven (det grønne). Parker der og gå tilbage ned til Transformatortårnet (den store sorte prik).

Påklædning og fodtøj: Efter vejret. Gummistøvler er hensigtsmæssige, hvis det har været fugtigt, da vi går gennem græs og på skovstier.

Betaling: Skal ske samtidig med tilmelding. Medlemmer af foreningen EK Trekantområdet betaler 100 kr., gæster og øvrige medlemmer betaler 200 kr. som skal overføres til konto nr. 9570-13448795. Betaling dækker mødedeltagelse og middag. 

Program:

Kl. 18:00 Vi mødes på Østerskovvej 50, 6100 Haderslev ved Transformatortårnet

Kl. 19:30 kører vi i samlet flok videre til aftenens restaurant.

Kl. 21:30 siger vi tak for i aften.